Minimestaruus

GWR Minimestaruussäännöt 2024 

Minimestaruus on Goodwill Riders ry:n järjestämä sarjakilpailu, johon kuuluvat sekä koulu- että esteratsastusosakilpailuja. Kilpailu on avoin Goodwill Riders ry:n lapsiratsastajille. Lapsiratsastajan määritelmä on eriteltynä SRL:n säännöissä. Minimestaruuspisteet jaetaan seuran jäsenille siinä järjestyksessä, kun he ovat sijoittuneet luokassa (muiden seurojen edustajat eivät vaikuta jaettaviin pisteisiin). 

Esteratsastuksessa minimestaruuden osakilpailut ratsastetaan lastenkilpailuiden luokassa 40–50 cm ja kouluratsastuksessa lastenkilpailuissa järjestettävässä perusmerkki-kouluratsastusohjelmassa. 

Kokonaistuloksissa otetaan huomioon kaikkien osakilpailuiden pisteet. Kaikkiin osakilpailuihin ei ole pakollista osallistua, mutta molemmista lajeista (este- ja kouluratsastus) tulee olla vähintään yksi osallistuminen.  

Pisteet jaetaan viidelle ensimmäiselle ratsastajalle seuraavasti: 1. sijoittunut saa 6 pistettä, 2. sijoittunut 5 pistettä jne.  Mikäli arvostelu on A1.0 jokainen puhtaan radan suorittanut saa 3 pistettä. Kuudennesta sijasta alkaen luokkaan osallistuneet ratsastajat saavat yhden (1) pisteen.  

Pisteet jaetaan oheisen taulukon mukaisesti: 

Sijoitus 

 Perusmerkki 

50 cm 

1. 

2. 

3. 

4. 

5. 

Muut osallistujat: 

  

Tasapisteisiin päädyttäessä ratkaisevat viimeisen osakilpailun pisteet. Esteratsastuksessa käytetään SRL:n mestaruussääntöjä: “Mestaruuskilpailussa; mikäli useampi on kuin yksi tuomari, valitaan päätuomari, jonka pisteet ratkaisevat tasapisteissä. Jos nekin ovat samat, ratkaisee 2. Radan ratsastus, ja jos nekin ovat samat, ratkaisee pisteet järjestyksessä 1,3. Mestaruuskilpailuissa käytetään aina 3 numeron pöytäkirjaa”. Kouluratsastuksessa ratkaisee viimeisen osakilpailujen prosentit. 

Viimeisellä osakilpailulla tarkoitetaan sitä osakilpailua, missä ratsastaja on viimeksi kilpaillut.  

Pidätämme oikeudet muutoksiin ja täsmennyksiin kauden aikana.