GWR Cup 2023

GWR Cup kilpailusäännöt

GWR Cup ovat avoimet kilpailut Goodwill Riders ry:n jäsenille ja ne ratsastetaan seuran järjestämissä este- ja koulukilpailujen kaikissa luokissa. Kilpailuun voi osallistua kaikki ratsukot, jotka edustavat GWR seuraa vuonna 2023. Kukin ratsastaja kilpailee omalla tasollaan. GWR Cup pisteet jaetaan seuran jäsenille siinä järjestyksessä, kun he ovat sijoittuneet luokassa (muiden seurojen edustajat eivät vaikuta jaettaviin cup pisteisiin). Eniten pisteitä keränneet ratsukot (1-3) palkitaan seuran pikkujoulujen yhteydessä joulukuussa. Seuran jäsenet osallistuvat automaattisesti GWR Cuppiin luokasta riippumatta.

Pisteitä kertyy kaikista kauden aikana ratsastetuista este- ja koulukilpailuista (yhteensä 8 osakilpailua). Kilpailijalla tulee olla vähintään yksi tulos sekä kouluratsastuksesta että esteratsastuksesta.

Cup pisteitä kertyy jokaiselle ratsukolle, jokaisesta osakilpailusta. Jos ratsastaja osallistuu useampaan luokkaan samalla tai eri ratsuilla, ratsastajan täytyy etukäteen päättää millä suorituksella hän haluaa osallistua GWR Cup osakilpailuun. Tämä tehdään ilmoittautumisen yhteydessä. 

Cup pisteet jaetaan seuraavasti: seitsemälle ensimmäiselle ratsastajalle 1. sijoittunut saa 8 pistettä, 2. sijoittunut 7 pistettä jne. Kahdeksannesta sijasta alkaen kaikki luokkaan osallistuneet ratsastajat saavat yhden pisteen. Lisäksi sijoilla 1-3 olevat ratsukot saavat sijoittuneiden määrästä riippuen 2 tai 1 lisäpistettä. Eli, jos luokassa on vain 1.sijoittunut ratsukko niin hän saa 2 lisäpistettä voitosta. Jos luokassa on enemmän sijoittuneita niin voittaja saa 2 lisäpistettä, muut pistesijoille ratsastaneet ratsukot saavat 1 lisäpisteen.

Pisteet jaetaan oheisen taulukon mukaisesti:

Sijoitus

pisteet

 

1.

8


2.

7


3.

6


4.

5


5. 

4


6.

3


7.

2


8. ja muut

1Mikäli arvosteluna on esim. A.0. (Ratsukot, jotka ovat selvittäneet perusradan tai uusinnan virhepisteittä, ovat tasavertaisia ensimmäisellä sijalla) niin kaikki virhepisteittä ratsastaneet ratsukot saavat 3 pistettä, muut hyväksytyn suorituksen saaneet ratsukot saavat 1 pisteen. 

Jos kaudenpäätöskilpailuissa päädytään tasapisteisiin sijoilla 1-3, niin tällöin kilpailun ratkaisee viimeisen osakilpailun pisteet. Kilpailijalla tulee olla vähintään yksi tulos sekä kouluratsastuksesta että esteratsastuksesta. Jos edelleen ollaan tasapisteissä niin aikaisempien osakilpailuiden parempien sijoitusten määrä ratkaisee sijoitukset.  

Pidätämme oikeuden muutoksiin ja täsmennyksiin kauden aikana.

Pistetilanne 5.11.2023